Svamp och biff stuvning

Var igång och lekte i köket igen och blev sugen på kantarellen och skogchampinjonerna jag hittade hos Citygrönt sist jag var där och vad passar inte bättre till det än strimlad biff, så en stuvning fick det bli.
Jag använde gurnmjöl för att den inte har något energivärde men vill ni så kan ni använda maizena istället.

200gr strimlad biff
50gr handriven kantarell
50gr handriven skogschampinjon av den större sorten
30gr hackad challotenlök
1st hackad vitlöksklyfta
1 matsked färsk hackad timjan
2dl lättmjölk
2dl matlagningsvitvin 1 % (finns på ICA)
1 matsked sojasås
1 matsked flytande grönsaksfond
5gr kokosfett
2 teskedar guarmjöl 
1 tesked paprikapulver
1/3 tesked sambaolek
1/4 tesked vaniljpulver
Malen svartpeppar
Havssalt
20gr 1 matsked kesella 1 %

Värm en gryta med kokosfett tills den är rykande varm, blanda i lök och vitlöken, rör om och fräs allt i ca 30 sekunder, häll i paprikapulver och rör om. Akta nu näsan för det kommer att sticka lite. Sänk värmen och blanda i biffen och svamparna och stek dem snabbt tills dem har fått färg, nu kommer det se ut som grytan är bränd men det är ok det är bara paprikapulvret som bränts och det är den brända smaken vi är ute efter.

Häll i vitvinet och skrapa av botten, låt den koka ner i ca 1 minut. Häll i mjölken och guramjölet  i en skål och använd en stavmixer för att blanda allt, sen häll i det i grytan, blanda i sambaolek, vanilj, sojasås, grönsaksfond, svartpeppar och timjan. Låt koka på medelvärme i ca 1 timme. Smaksätt med havssalt. 

Servera med kesella och potatis eller ris om ni önskar.







För hela rätten.
Kalorier 413,9
Protein 52,1
Kolhydrater 16
Fett 13,9

Delat på två rätter.
Kalorier 207
Protein 26,1
Kolhydrater 8
Fett 7







Kommentarer