Svärdfisk med citrongräsröra och mango, granatäpple salsa.

Det roliga med att gå till City grönt varje vecka är att man hittar leksaker som jag annars inte skulle plocka med mig hem från butiken.  Hade egentligen ingen aning vad jag skulle göra med svärdfisken som jag fick från Sydfisk, som legat i kylen med ledsna ögon för att jag inte ville leka med den. ”ler”

Så dök mangon upp, så jag började leka och då tittade granatäpplet fram som legat där i någon vecka., till slut blev det en salsa så frisk och god som passar helt utmärkt med svärdfisken som jag rörde ihop en liten röra med citrongräs och sambaolek, men bli inte rädda för att samban är med för den märks knappast bland alla dem friska smakerna som gifter sig helt perfekt med den lite peppriga vattenkrassen.

180gr svärdfisk
100gr tärnad mango
50gr granatäpple
20gr 1st hackad challotenlök
1st hackad vitlök
1 tesked hackad ingefära
Halv citron skal och juice
Halv hackat citrongräs
1 matsked hackad persilja
5gr 1 matsked honung
10gr 2 matskedar olivolja
1/3 tesked sambaolek
Citronpeppar
Havssalt
10gr en nypa Vattenkrasse

Ta ut svärdfisken och krydda bägge sidorna med citronpeppar.
Ta halva löken, halva sambaolek, halva vitlöken, halva citron skal och juice, halva persiljan, halva ingefäran, halva olivoljan, 3/4 delar av citrongräset, honung och en nypa salt, lägg alt i en kopp och rör om ordenligt sen lägg hela röran ovanpå svärdfisken. Låt stå och vila i ca 5minuter,  sätt igång ugnen på 180C

Lägg mangon med granatäpplena i en skål med halva löken, halva sambaolek, halva vitlöken, halva citron skal och juice, halva persiljan, halva ingefäran, halva olivoljan, 1 tesked av citrongräset och en nypa salt.

Placera svärdfisken på bak papper och placera den i ugnen i ca 8 minuter.
Servera med mango, granatäpple salsa och vattenkrasse.





För hela rätten.
Kalorier 397,1
Protein 42,8
Kolhydrater 10,5
Fett 19,2

Delat på två rätter.
Kalorier 198,6
Protein 21,4
Kolhydrater 5,3
Fett 9,6

Kommentarer