Kyckling med potatis och rödpaprika röra. ”veckans matlåda”

 Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att tillaga rödpaprika röran.
Kycklingen ca 1 kg tärnade och kokade jag i en gryta med vatten, lök, vitlöksklyfta, timjan, rosmarin och lagerblad i ca 5 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar direkt när ni kokat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling  


Sen använde jag kyckling spadet och kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, men det är överkurs och inget ni behöver göra. Jag gillar bara hur smaken blir med potatisen när den är kokad i kycklingfond, och varför skulle inte ni prova det gör den annars tråkiga maten både mer lättlagad och roligare när fler smaker är med i leken.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Den här rätten blev överraskande god vilket säger mycket för jag brukar inte kunna överraska mig själv men jag hade väl lägre förväntningar än hur slut produkten verkligen blev.

200gr tärnad kyckling
200gr tärnad kokt potatis
150gr rödpaprika röra (du hittar receptet i bloggen) 

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.





Hela rätten
Kalorier 464,5
Protein 48
Kolhydrater 40,6
Fett 10,5

Delat på två rätter.
Kalorier 232,2
Protein 24
Kolhydrater 20,3
Fett 5,2

Kommentarer