Kyckling, potatis med jordnötssås. ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att marinera kycklingen en fryspåse med en handfull av min egen grillkrydda eller vanlig grillkrydda i ca 2 timmar, sen bakade jag av dem i ugnen på 120C med lite vatten i botten i ca 30 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling  

Sen lekte jag ihop jordnötssåsen.

Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

200g tärnad kyckling
100g tärnad kokt potatis
100g jordnötssås

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.







Hela rätten
Kalorier 445,8
Protein 48,9
Kolhydrater 26,1
Fett 16,5

Delat på två rätter.
Kalorier 222,9
Protein 24,5
Kolhydrater 13,1
Fett 8,3


Kommentarer