Kyckling, potatis med svampröra, ”veckans matlåda”.


Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att tillaga Kycklingen bakade jag av i ugnen på 100C med 1dl vitvin, 1/2 skivad lök, 1 vitlöksklyfta, 1 kvist timjan, 1 kvist rosmarin och 2st lagerblad i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lagen.

Sen lekte jag ihop svampröran.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling   

Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

200g tärnad kyckling
200g tärnad kokt potatis
150g svampröra (receptet hittar du i bloggen).

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.








Hela rätten
Kalorier 450,1
Protein 49,3
Kolhydrater 37,9
Fett 9,7

Delat på två rätter.
Kalorier 225,1
Protein 24,7
Kolhydrater 19
Fett 4,9

Kommentarer