Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att tillaga Kycklingen bakade jag av i ugnen på 120C med vitvin, skivad lök, vitlöksklyfta, timjan, rosmarin och lagerblad i ca 30 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att tillaga Kycklingen bakade jag av i ugnen på 120C med vitvin, skivad lök, vitlöksklyfta, timjan, rosmarin och lagerblad i ca 30 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lagen.
Sen lekte jag ihop sweet, chili och zucchinisåsen.
Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
200g tärnad kyckling
200g tärnad kokt potatis
150g sweetchili och zucchinisås (du hittar receptet o bloggen)
200g tärnad kokt potatis
150g sweetchili och zucchinisås (du hittar receptet o bloggen)
Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 443,8
Protein 48,7
Kolhydrater 38,5
Fett 9,3
Delat på två rätter.
Kalorier 221,9
Protein 24,4
Kolhydrater 19,3
Fett 4,6
Kommentarer
Skicka en kommentar