Var nere hos Bulltofta kött idag och fick med mig hem några riktigt fina bitar ryggbiff. Efter det hade jag svårt för att tänka på något annat, så kunde inte hjälpa att jag var tvungen att lekta loss i köket, samtidigt som jag ville hålla nere kolhydraterna.
Var otroligt sugen på en ordentligt tillagad och god biff efter den stora misstaget jag gjorde och beställde in en i helgen när jag var ute och åt. Jag fick in en av dem segaste och torraste skosulor jag fått på bra längre, fick skicka tillbaka den och be om en hamburgare istället.
110g eller 220g ryggbiff
100g riven blomkål
40g 1,5st hackad och halv skivad schalottenlök
90g 1st halva hackad och halva skivad rödpaprika
20g handfull mixsallad
1/2 dl 50g matextra 4 %
1/2 tesked paprikapulver
1 tesked vitlökspulver
2 matskedar balsamic vinäger
10g 1/2 matsked tomatpuré
1dl vatten
1 matsked flytande grönsaksfond
10g kokosfett
Malen svartpeppar
Örtsalt
Ta ut ryggbiffen och låt den bli rumstempererad. Värm en grillpanna eller stekpanna, låt stå.
Koka halva den hackade paprikan med halva hackade schalottenlök med tomatpuré 1/2 tesked vitlökspulver, paprikapulver, matextra, vatten och grönsaksfond i ca 10minuter, tills såsen är tjock nog, rör i 1 matsked balsamic vinäger, och smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.
Stek blomkålen och resten av den hackade schalottenlöken, vitlökspulver i kokosfett, ca 8 minuter, smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.
Stek ryggbiffen i ca 4 minuter med en minut mellan varje vändning. Halverad stektid med 110g ryggbiff.
Lägg den åt sidan i ca 2 minuter, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera gärna med potatis om ni så önskar.
Med 220g ryggbiff.
Kalorier 465,2
Protein 51,9
Kolhydrater 14,7
Fett 21,1
Delat på två portioner.
Kalorier 232,6
Protein 26
Kolhydrater 7,3
Fett 10,6
Kommentarer
Skicka en kommentar