Grillad ryggbiff och tomat med broccoli, fänkålssallad.

Ännu en saftigt god biff och en väldigt god sallad som jag lekt fram till Bulltofta kött. Det är helt klart ett perfekt kvällsmål med inga kolhydrater och som fyller magen precis som den ska. 

Tekniken jag använder till salladen fick jag inspiration från min kökschef. Att koka grönsakerna snabbt i saltat vatten är en gammal teknik jag brukade använda förr för att bibehålla färgerna på grönskarna men ibland behöver man en liten påminnare från gamla dar.

220g ryggbiff
50g skivad blomkål
30g tunt skivad fänkål
30g 3st cocktailtomater
60g strimlad isbergssallad
3 blad skivad basilika
Halv rivet citronskal
2 matskedar balsamic vinäger
10g 1 matsked olivolja
10g 3st hackade valnötter
Nypa vitlökspulver
Malen svartpeppar
5dl vatten
10g salt
Nypa bikarbonat soda

Ta ut ryggbiffen så den blir rumstempererad. 
Värm ett grilljärn och lägg på cocktailtomaterna.

Koka upp 5dl vatten med 10g salt och bikarbonat soda. När vattnet kokar lägg i broccolin och fänkålen i 40 sekunder inte mer eller mindre. Häll ut vattnet och lägg grönsakerna i iskallt vatten. 

Blanda i grönsakerna i en skål med isbergssallad, valnötter, basilika, citronskal, vitlökspeppar, malen svartpeppar, balsamic vinäger och olivolja. 

Grilla ryggbiffen i 4 minuter med 1 minut mellan varje vändning, låt vila i ca 2 minuter, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

Servera med salladen och potatis om ni önskar. 





För hela.
Kalorier 470,7
Protein 52,7
Kolhydrater 6,4
Fett 25,1

Delat på två portioner.
Kalorier 235,4
Protein 26,4
Kolhydrater 3,2
Fett 12,6



Kommentarer