Här kommer ännu en anledning varför man ska laga en stor laddning mat i veckan. Jag gick in i kylen men var inte sugen på min vanliga keso mål som jag äter vid denna tid. Jag fann den tärnade kyckling som jag lagat i början av veckan. Sen fann jag dem rostade rotfukterna från häromdagen och så klart så började smaklökarna skrika efter en saftigt god sallad. Och det tog inte lång tid att leka ihop salladen men även om jag hade allt färdigt så behöver det inte ta mer än max 25 minuter att leka ihop denna sallad.
140g kokt tärnad kyckling (200g rå)
60g tärnad morot
60g tärnad rotselleri
30g skivad lök
20g handfull mix sallad
Basilika
Timjan
Persilja
Vitlökspulver
Malen svartpeppar
Örtsalt
1 matsked vit balsamic vinäger
10g 2 matskedar olivolja
Sätt igång ugnen på 200C.
Lägg kycklingen och rotfrukterna med örterna, vitlökspulver och en matsked olivolja i en ugnsform. Placera den i ugnen i ca 10 minuter. ta ut och låt svalna i ca 10 minuter. Blanda allt i en skål med sallad, vit balsamic vinäger, resten av olivoljan, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera med färsk hackad gräslök om ni vill.
För hela.
Kalorier 384,3
Protein 45,9
Kolhydrater 10,5
Fett 16,9
Delat på två portioner.
Kalorier 192,2
Protein 23
Kolhydrater 5,3
Fett 8,5
Kommentarer
Skicka en kommentar