Vilken dag. Jag har varit så uppjagad hela eftermiddagen, först efter ett grymt träningspass. Att få rätt på PH värdet, lägga in kolhydratrotering i kosten och använda K-otic som PWO har gjort en stor skillnad, jag har fått sån tryck i kroppen och skinnet har dragit ihop sig.
Sen fick jag höra av en vän att ett av mina recept fanns med i City tidningen, jag skrev till dem för några månader sen och sa till dem om dem behövde recept till sitt recept sida så kunde dem plocka från mig. Inte trodde jag att det skulle ske, så lite överraskad blev jag allt.
Senare fick jag reda på att vi är i slut skedet i utvecklingen av min app så den kommer snart, så håll ögonen öppna för den bästa mat/ recept app som kommer att finnas på marknaden.
Som sagt jag var så uppjagad att jag var tvungen att jag var tvungen att ta en liten paus från omvärlden och gå in och leka i köket, det enda ställe var jag känner mig lugn och trygg i förutom i gymmet hahahaha.
Var inte helt säker på vad det jag skulle laga men kände för en saftigt god sallad med den saftigt möra ryggbiffen som jag fått av Bulltofta kött.
Matlagningstid: ca 20minuter
220g ryggbiff
50g strimlad isbergssallad
50g skivad selleri
50g 1st skivad gulpaprika
50g 1 st skivad och kärnfri plum tomat
50g hackad blomkål
50g 1/2 dl mat extra 4 %
1,5 dl vatten
10g 1 tesked dadel sirap eller honung (willy´s)
3 matskedar balsamic vinäger
1/3 tesked vitlökspulver
3 blad skivad basilika
Nypa hackad koriander
Malen svartpeppar
Örtsalt
Låt ryggbiffen stå ute och bli rumstempererad, sätt igång grillpanna eller stekpanna.
Lägg blomkålen, mat extra och vatten i en liten gryta och koka på medelvärme i ca 10-15 minuter tills vätskan har kokat ner och blomkålen har blivit så mjuk att ni kan använda ballongvisp för att vispa den till en mos. Krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Värm en stekpanna med kokosfett, stek selleri och paprika i ca 4 minuter tills allt är mjukt, stäng av värmen och blanda i tomat, dadelsirap och balsamic vinäger, låt det stå på eftervärmen i ca 1 minut, krydda med vitlökspulver, malen svartpeppar och örtsalt. När det har svalnat en aning, blanda i det i en skål med strimlade isbergssalladen, basilika och koriander.
Grilla eller stek ryggbiffen i ca 4 minuter med 1 minut på varje vänding, krydda den med malen svartpeppar och örtsalt och låt den vila i ca 2 minuter.
Servera allt. Ni kan även servera med potatis om ni önskar.
För hela.
Kalorier 433,8
Protein 61
Kolhydrater 18,6
Fett 15,8
Delat på två portioner.
Kalorier 216,9
Protein 30,5
Kolhydrater 9,3
Fett 7,9
Kommentarer
Skicka en kommentar