Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT
Jag vet att det är lite fel årstid för ris ala malta, så jag kallar den rispudding istället. Fick en förfrågan från Ann- Charlotte på trainingday som är en av dem jag samarbetat med och använder sig av mina recept.
Och så klart kan jag inte tacka nej till en förfrågan på om jag kan leka fram en sundare version av något så här gott. Vad jag tycker är intressant med denna förfrågan är att det är till ett efter träningsmål så det skulle vara lika stort energi värde mellan protein och kolhydrater. Grymt god blev den och den passar även till frukosten. ”ler”.
130g grötris
4dl vatten
1/3 tesked vaniljpulver
1 tesked stevia socker
250g 1 burk kesella 1 %
320g 10st äggvitor
50g vanilj protein PROTEINPULVRET VI REKOMMENDERAR
2 teskedar gelatinpulver mix (Dr oetker, Willy´s)
3 teskedar guramjöl
2 teskedar stevia socker
Börja med att koka riset med vaniljpulver och stevia tills all vätska är borta och riset är mjukt. Låt det svalna.
Vispa kesella, äggvitorna, proteinet, gelatinpulver mixen, guramjöl och stevia socker i ca 3 minuter med en elvisp, tills det blivit en jämn smet.
Rör ner det kokta riset i smeten och ställ in det i kylen till nästa dag.
Per 100g
Kalorier 131,5
Protein 15,1
Kolhydrater 16
Fett 0,6
Kommentarer
Skicka en kommentar