Var ner på
Bulltofta kött och fick med mig hem bit fläskkotlett på 1kg. Fläskkotlett som fläskfilé brukar bli torra och tråkiga så jag tänkte att jag skulle leka och
lågtempa köttet i minst 2h på 100C.
När ni gör på det
här sättet så bi behåller ni smakerna och får inte en torr och tråkig bit kött.
Och samtidigt får ni en sås som passar både kalla som varm.
1kg fläskkotlett
2st tärnade äpple
1stor tärnad lök
2st krossade
vitlöksklyftor
2 lagerblad
3kvitsar rosmarin
2dl vitvin
Värm ugnen till
100C.
Värm en
stekpanna, stek fläskkotletten så den får färg, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg
allt i en stekpåse sen lägg på köttet och förslut påsen.
Placera i ugnen i
ca 2 timmar eller till 63C inner temperatur. Ta ut och låt svalna.
Avlägsna rosmarin
kvistarna, häll vätskan med grönsakerna i en blenden och kör allt till en jämn
sås, smaksätt med örtsalt. Red med antingen 2 teskedar guarmjöl eller värm
såsen och red den med maizena.
Kommentarer
Skicka en kommentar