Fläskkotlett med en sparris, ceasarsallad.

Livet blir så mycket lättare när man tar sig tiden att förbereda en laddning mat i veckan. Kom hem och var hungrig och tänkte, vad har jag i kylen om inte min ceasar dressing och min grymt goda lågtempade fläskkotlett från igår. Och så började jag känna mig på lekhumör igen och tänkte varför inte göra en sparris, ceasarsallad med några riktigt fina och färska sparrisar som jag plockade upp hos City grönt när jag var där igår.

Tid 5-10 minuter.
140g 3 skivor fläskkotlett (du hittar receptet i bloggen)
80g 5st sparris.
60g strimlad roman sallad
50g kesella ceasarsallad (du hittar receptet i bloggen)
5g liten halv handfull parmesanost
5g kokosfett
5g becel smör
Örtsalt
Malens svartpeppar


Lämna ca 5 cm av sparristoppen hel, skär resten i mindre bitar, blanda dem små bitarna med romansalladen, rör i ceasar dressingen, lägg på tallrik toppad med parmesanost.
Värm en stekpanna med kokosfett och becel, stek dem skivade fläskkotletterna och sparrisen i ca 2 minuter. Krydda med örtsalt och malen svartpeppar.
Servera.




För hela.
Kalorier 489,3
Protein 54,7
Kolhydrater 5,3
Fett 27,3

Delat på två rätter.
Kalorier 244,6
Protein 27,4
Kolhydrater 2,7
Fett 13,7


Kommentarer