Shirataki nudelsallad med sparris, svamp, rödlök och strimlat fläsk.

Funderade på om jag kunde leka ihop något gott med shirataki nudlarna jag fick från svenskkosttillskott. Det fick bli denna otroligt smakrika och goda sallad, men om den är mättande det återstår att se, men fyllde magen gjorde den.

Tid 10 minuter

200g 1packet shiratakinudlar 
140g fläskkotlett strimlad (du hittar receptet i bloggen) 
50g 4st sparris i önskvärd längd
50g champinjon skivad
40g rödlök skivad
30g 6 blad röd roman sallad
5g kokosfett
5g becelsmör

Marinad.
5g 1 matsked sojasås
5g 1 matsked olivolja
5g 1 matsked äpplecidervinäger
1/3 tesked sambaolek
1/3 tesked stevia socker
1/4 tesked vitlökspulver
5g 1 matsked sesamfrön
3 matskedar hackad koriander
Örtsalt
Malen svartpeppar

Blanda marinaden i en skål, lämna koriander, örtsalt och svartpeppar till sist.

Värm en stekpanna med kokosfett, stek sparris och rödlök i ca 2 minuter, lägg i champinjonerna fortsätt steka allt i ca 2 minuter, lägg i allt i skålen med marinaden och den strimlade fläsken. I samma stekpanna smält becel smöret, stek shirataki nudlarna i ca 1 minut. Tänk på att det ska vara hög värme hela tiden. 

Lägg i dem i skålen, blanda ordentligt, blanda i röd romansallad, krydda med koriander, örtsalt och svartpeppar.




För hela.
Kalorier 448,2
Protein 47,7
Kolhydrater 7,4
Fett 24,1

Delat på två portioner.
Kalorier 224,1
Protein 23,9
Kolhydrater 3,7
Fett 12,1




Kommentarer