Svärdfisk ugnsbakad i apelsin & koriander sås med kornris.

Vad gör man när man kommer hem från träningen och är sugen på något snabbt och lätt men är inte sugen på matlådan jag gjorde innan idag. Jo man letar genom frysen och hittar en av alla fiskar jag har från Sydfisk.se och väljer svärdfisken för det var ett tar sen man åt den. Sen ser man att det finns kvar lite av förra veckans smak till veckans matlåda. Och eftersom man ätit potatis så länge nu så kändes det som det var roligt med en liten förändring. Och då väljer man den bästa ris sorten, kornris som innehåller bara 65g kolhydrater jämfört med ris som har 80g. 

Det är alltid bra att ha en välfylld frys och förråd med ris och andra roliga leksaker för dagar när man känner för annat än annat ”ler”

Tid 15 minuter.
180g svärdfisk
1/2 dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
100g apelsin och koriander kokossås (du hittar receptet i bloggen)
50g kornris
3dl vatten
Örtsalt
Malen svartpeppar

Sätt igång ugnen på 180C.
Lägg torsken med vitvin och apelsin & koriander kokossåsen i en stekpanna, placera i ugnen i 10 minuter.
Koka kornriset med vatten i ca 8 minuter tills allt vatten är borta. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Servera




För hela.
Kalorier 502,2
Protein 50,1
Kolhydrater 40,7
Fett 13,8

Delat på två portioner.
Kalorier 251,1
Protein 25,1
Kolhydrater 20,4
Fett 6,9

Kommentarer