Vad gör man när
man kommer hem från träningen och är sugen på något snabbt och lätt men är inte
sugen på matlådan jag gjorde innan idag. Jo man letar genom frysen och hittar
en av alla fiskar jag har från Sydfisk.se och väljer svärdfisken för det var ett tar
sen man åt den. Sen ser man att det finns kvar lite av förra veckans smak till veckans
matlåda. Och eftersom man ätit potatis så länge nu så kändes det som det var
roligt med en liten förändring. Och då väljer man den bästa ris sorten, kornris
som innehåller bara 65g kolhydrater jämfört med ris som har 80g.
Det är alltid bra
att ha en välfylld frys och förråd med ris och andra roliga leksaker för dagar
när man känner för annat än annat ”ler”
Tid 15 minuter.
180g svärdfisk
1/2 dl matlagningsvitvin
1 % (Ica)
100g apelsin och koriander kokossås (du hittar receptet i bloggen)
50g kornris
3dl vatten
Örtsalt
Malen svartpeppar
Sätt igång ugnen
på 180C.
Lägg torsken med
vitvin och apelsin & koriander kokossåsen i en stekpanna, placera i ugnen i
10 minuter.
Koka kornriset
med vatten i ca 8 minuter tills allt vatten är borta. Krydda med örtsalt och
svartpeppar.
Servera
För hela.
Kalorier 502,2
Protein 50,1
Kolhydrater 40,7
Fett 13,8
Delat på två
portioner.
Kalorier 251,1
Protein 25,1
Kolhydrater 20,4
Fett 6,9
Kommentarer
Skicka en kommentar