Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag
leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den
annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga
mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller
kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en
av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte
ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.
Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara
en rundare och en smakrikare rätt.
Tid 30 minuter
200g 2st palsternacka
200g 2st morot
200g 1st lök
3 vitlöksklyftor
1 matsked torkad basilika
(överkurs<)
400g kokosmjölk light
15g kokosfett
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1 tesked stevia (överkurs)
2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
50g basilika
20g pinjenötter
3 matskedar citronjuice (överkurs)
Malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt
Kör morot, palsternacka, lök, vitlök
och den torkade basilikan i en matberedare. Värm en gryta med kokosfett, fräs
grönsaksmixen i ca 2 minuter. Häll i vitvin, låt det koka in i ca 1 minut. Häll
i kokosmjölken, sambaolek, stevia, låt det koka på medelvärme i 15 minuter.
Använda en stavmixer att mixa
basilika, pinjenötter och vatten till en pure. Blanda i grytan med citronjuice,
malen svartpeppar och örtsalt.
Per 100g
Kalorier 71,2
Protein 1,3
Kolhydrater 5,6
Fett 4,5
Kommentarer
Skicka en kommentar