Var på min
måndags runda på Bulltofta kött och citygrönt och som vanligt fick jag med mig
hem några riktigt trevliga leksaker. Som en saftig flankstek helt perfekt till
grillen nu i sommar. Antingen grillar ni den precis som den är eller marinerar
ni den som jag gjorde i 24 timmar.
Tid 20 minuter
(24 timmar marinering)
200g flankstek
1 matsked av min egen grymma grillkrydda (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig grillkrydda
2 matskedar
olivolja
2 matskedar
citron juice
100g 6st
cocktailtomater
50g 1/3 skivad avokado
40g 1/2 grovt
skivad rödlök
50g strimlad
sallad
Handfull gräslök
5g 1 matsked
olivolja
5g 1 matsked
balsamic vinäger
1/3 tesked
sambaolek
1/3 tesked stevia
socker
1/4 tesked vitlökspulver
40g tärnad feta
ost 10 %
50g 2 matskedar rödpaprika kesella sås
Örtsalt
Marinera flanksteken
om ni önskar med grillkrydda, olivolja och citronjuice allt från 4 timmar till
24 timmar.
Sätt igång
grillpannan, lägg på tomaterna och löken i ca 10 minuter. Blanda resten av ingredienserna förutom röd
paprikasås i en skål.
När det är ett
par minuter kvar av tomaterna och löken, lägg på flanksteken, grilla den i ca
5-8 minuter beroende på hur röd du önskar att ha den.
Lägg grönsakerna
i skålen, blanda ordentligt. När flanksteken är färdig, låt den vila i 5
minuter innan ni skivar den i fina skivor tvärs över fibrerna, obs kolla noga hur fibrerna går, annars blir det lätt som en skosula.
Servera tillsammans med salladen och såsen.
För hela.
Kalorier 513,5
Protein 60
Kolhydrater 12,2
Fett 29,7
Delat på två
portioner.
Kalorier 256,8
Protein 30
Kolhydrater 6,1
Fett 14,9
Kommentarer
Skicka en kommentar