Flankstek med avokado, tomat, fetaost sallad och rödpaprikasås.

Var på min måndags runda på Bulltofta kött och citygrönt och som vanligt fick jag med mig hem några riktigt trevliga leksaker. Som en saftig flankstek helt perfekt till grillen nu i sommar. Antingen grillar ni den precis som den är eller marinerar ni den som jag gjorde i 24 timmar. 

Tid 20 minuter (24 timmar marinering)
200g flankstek
1 matsked av min egen grymma grillkrydda (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig grillkrydda
2 matskedar olivolja
2 matskedar citron juice

100g 6st cocktailtomater
50g 1/3 skivad avokado
40g 1/2 grovt skivad rödlök
50g strimlad sallad
Handfull gräslök
5g 1 matsked olivolja
5g 1 matsked balsamic vinäger
1/3 tesked sambaolek
1/3 tesked stevia socker
1/4 tesked vitlökspulver
40g tärnad feta ost 10 %
50g 2 matskedar rödpaprika kesella sås
Örtsalt

Marinera flanksteken om ni önskar med grillkrydda, olivolja och citronjuice allt från 4 timmar till 24 timmar.
Sätt igång grillpannan, lägg på tomaterna och löken i ca 10 minuter.  Blanda resten av ingredienserna förutom röd paprikasås i en skål. 

När det är ett par minuter kvar av tomaterna och löken, lägg på flanksteken, grilla den i ca 5-8 minuter beroende på hur röd du önskar att ha den. 

Lägg grönsakerna i skålen, blanda ordentligt. När flanksteken är färdig, låt den vila i 5 minuter innan ni skivar den i fina skivor tvärs över fibrerna, obs kolla noga hur fibrerna går, annars blir det lätt som en skosula.
Servera tillsammans med salladen och såsen.




För hela.
Kalorier 513,5
Protein 60
Kolhydrater 12,2
Fett 29,7

Delat på två portioner.
Kalorier 256,8
Protein 30
Kolhydrater 6,1
Fett 14,9




Kommentarer