Flankstek med broccoli, avokado, fetaost sallad med rödpaprika sås.

Var tvungen att prova min lågtempade flankstek och efter som jag cyklar mina kolhydrater och ligger på lågt intag idag så fick det bli en saftig sallad med båda avokado, pinjenötter och fetaost alla bra fett källor.

Tid 15 minuter
200g stekt flankstek
50g skivad broccoli
30g 1/3 skivad rödlök
30g skivad avokado
5g pinjenötter
5gr kokosfett
5g balsamic vinäger
5g sojasås
30g feta ost 10 %
1/4 tesked vitlökspulver
2 matskedar hackad gräslök
Malen svartpeppar
Örtsalt
50g rödpaprika kesellasås (du hittar receptet i bloggen)

Blanda avokado, balsamic, sojasås, pinjenötter, vitlökspulver och feta ost i en skål.
Värm en stekpanna med kokosfett, stek löken och broccolin i 5 minuter, blanda i dem i skålen med gräslök och låt stå.

Stek flanksteken i samma stekpanna i ca 5 minuter, låt den vila i 2 minuter. Skiva den tvärs över fibrerna.
Servera med salladen och rödpaprika kesellasåsen.




För hela.
Kalorier 500,7
Protein 58,9
Kolhydrater 10
Fett 28,8

Delat på två portioner
 Kalorier 250,4
Protein 29,5
Kolhydrater 5
Fett 14,4




Kommentarer