Tog hem en
laddning hampa och dinkelpasta från Svensktkosttillskott som jag bara var tvungen
att leka med även om det inte är ofta jag äter pasta. Men så dök iden upp med
att leka fram en sundare carbonara när jag hittade kalkon bacon. Så varför
inte.
100g 1 packet
tärnad kalkon bacon
20g hackad lök
1sthackad
vitlöksklyfta
50g 1st ägg
50g 1/2 dl milda
mini mat 7 %
10g riven
parmesanost
50g hampa och
dinkelpasta. Renee Voltaire. (eller vanlig)
Malen svartpeppar
Örtsalt
Koka pastan i
saltat vatten i 6 minuter. Undertiden stek löken, vitlöken och kalkon bacon i
kokosfett i ca 6 minuter tills baconet är knaprigt.
Blanda en skål
med ägg, mini mat och 5g parmesanost. Sila pastan och häll i den med skålen med
baconet. Rör om och krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Servera med
resten av parmesanosten.
Om ni använder
vanlig pasta så kommer ni få lite mindre protein och lite mer kolhydrater men
det är inte mer än 2-4g båda hållen.
För hela.
Kalorier 529
Protein 35,3
Kolhydrater 37,2
Fett 26
Delat på två
portioner.
Kalorier 264,5
Protein 17,7
Kolhydrater 18,6
Fett 13
Kommentarer
Skicka en kommentar