Pasta carbonara med hampa och dinkelpasta.

Tog hem en laddning hampa och dinkelpasta från Svensktkosttillskott som jag bara var tvungen att leka med även om det inte är ofta jag äter pasta. Men så dök iden upp med att leka fram en sundare carbonara när jag hittade kalkon bacon. Så varför inte.

100g 1 packet tärnad kalkon bacon
20g hackad lök
1sthackad vitlöksklyfta
50g 1st ägg
50g 1/2 dl milda mini mat 7 %
10g riven parmesanost
50g hampa och dinkelpasta. Renee Voltaire. (eller vanlig)
Malen svartpeppar
Örtsalt

Koka pastan i saltat vatten i 6 minuter. Undertiden stek löken, vitlöken och kalkon bacon i kokosfett i ca 6 minuter tills baconet är knaprigt. 

Blanda en skål med ägg, mini mat och 5g parmesanost. Sila pastan och häll i den med skålen med baconet. Rör om och krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Servera med resten av parmesanosten. 

Om ni använder vanlig pasta så kommer ni få lite mindre protein och lite mer kolhydrater men det är inte mer än 2-4g båda hållen. 





För hela.
Kalorier 529
Protein 35,3
Kolhydrater 37,2
Fett 26

Delat på två portioner.
Kalorier 264,5
Protein 17,7
Kolhydrater 18,6
Fett 13


Kommentarer