Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 tesked senapskorn, 1 tesked korianderkorn, 2 krossade vitlöksklyftor, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 tesked senapskorn, 1 tesked korianderkorn, 2 krossade vitlöksklyftor, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop Svamp & koriander kokossås.
Under tiden lekte jag ihop Svamp & koriander kokossås.
Sen bakade jag
en laddning (1kg) 3st bakpotatisar i ugnen på 200C 30 minuter.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen och Svamp &
koriander kokossåsen, lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris,
mest för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g halv bakpotatis
200g SVAMP, KORIANDER OCH KOKOSSÅS
150g halv bakpotatis
200g SVAMP, KORIANDER OCH KOKOSSÅS
Blanda kyckling
med såsen.
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 479,4
Protein 48,4
Kolhydrater
37,5
Fett 13,4
Delat på två
rätter.
Kalorier 239,7
Protein 24,2
Kolhydrater 18,8
Fett 6,4
Kommentarer
Skicka en kommentar