Fick med mig hem
en riktigt saftig bit på 1kg fläskkarré sist jag besökte Bulltofta kött. Deras kött är helt klart det bästa man kan få
i Malmö trakten.
Och så klart var
jag tvungen att slänga in den i en stekpåse och baka av den på 75C. Har ni inte
gjort det än och använde en stor portion tålamod så rekommenderar jag det helt
klart för ni kommer aldrig gå tillbaka till stenåldersmetod med 200c i ugnen
igen. ”ler”.
1kg fläskkarré
Handfull persilja
Handfull koriander
2blad lagerblad
3 vitlöksklyftor
1/2 dl citron
saft
1/2 dl rödvin
Malen svartpeppar
1st stekpåse
(Ica)
Lägg persilja,
koriander, vitlök, lagerblad, malen svartpeppar och citronsaft i en kopp och
gör pure av allt med en stavmixer. Massera in köttet med allt. Värm en
stekpanna och stek varje sida i ca 30 sekunder tills hela köttet fått en jämn
färg. Lägg köttet i en stekpåse med rödvin och förslut den med det tillhörande
bandet.
Placera i ugnen
på 75C i ca 2 timmar eller tills den nått inner temperatur på 58 grader. Ta ut och vila minst 5 minuter och servera
eller kyl ner och spara till senare tillfälle.
Kommentarer
Skicka en kommentar