Lågtempad fläskkarré

Fick med mig hem en riktigt saftig bit på 1kg fläskkarré sist jag besökte Bulltofta kött.  Deras kött är helt klart det bästa man kan få i Malmö trakten.  
Och så klart var jag tvungen att slänga in den i en stekpåse och baka av den på 75C. Har ni inte gjort det än och använde en stor portion tålamod så rekommenderar jag det helt klart för ni kommer aldrig gå tillbaka till stenåldersmetod med 200c i ugnen igen. ”ler”.

1kg fläskkarré
Handfull persilja
Handfull koriander
2blad lagerblad
3 vitlöksklyftor
1/2 dl citron saft
1/2 dl rödvin
Malen svartpeppar
1st stekpåse (Ica)

Lägg persilja, koriander, vitlök, lagerblad, malen svartpeppar och citronsaft i en kopp och gör pure av allt med en stavmixer. Massera in köttet med allt. Värm en stekpanna och stek varje sida i ca 30 sekunder tills hela köttet fått en jämn färg. Lägg köttet i en stekpåse med rödvin och förslut den med det tillhörande bandet.
Placera i ugnen på 75C i ca 2 timmar eller tills den nått inner temperatur på 58 grader.  Ta ut och vila minst 5 minuter och servera eller kyl ner och spara till senare tillfälle.




Kommentarer