Kalv gulasch.


Besökte Bulltofta kött idag och lämnade av ett recept häfte med alla kött recept jag har gjort till dem. Till min förvåning så fick jag en stod saftig bit av högrev av kalv som är något dem inte brukar ha hemma.
Kunde så klart inte låta bli att rusa hem och leka ihop en stor laddning lågtempad gulasch, och en laddning hel bit lågtempad kalv.  

Det bästa är att det bara tar 15 minuters av förberedelse sen lämnar ni den i ugnen i 8 timmar medan ni hittar på allt annat ni har lust med.

Tid 15 minuter + 8 timmar i ugn.

200g hackad lök
250g kvartad svamp
250g tärnad rödpaprika
500g krossade tomater
4st hackade vitlöksklyftor
Ett par kvistar timjan
1kg tärnad högrev av kalv (ca 1 cm tjocka)
2 matsked paprikapulver
2 matskedar av min egen grillkrydda. Se recept (vanlig grillkrydda duger)
1dl matlagningsrödvin 1 % (Ica´s)
50g tomatpuré
2 teskedar sambaolek
1 matsked Malen svartpeppar
1 matsked örtsalt
2 matskedar guarmjöl eller maizena


Värm ugnen till 75C.

Värm en stekpanna med kokosolja, stek kalv bitarna i ca 1 minut. Lägg allt utom guarmjöl i en stekpåse, stäng igen påsen med bandet som följer med. Placera i ugnen i 8 timmar.
Ta ut häll innehållet i en stor skål, rör i guarmjölet tills det blivit tjockt och smaka av med malens svartpeppar och örtsalt.




Per 100g
Kalorier 95,2
Protein 10,6
Kolhydrater 2,3
Fett 4,6

Delat på 5 portioner, 370g.
Kalorier 356
Protein 40
Kolhydrater 8,7
Fett 17,1



Kommentarer