Besökte Bulltofta kött idag och lämnade av ett
recept häfte med alla kött recept jag har gjort till dem. Till min förvåning så
fick jag en stod saftig bit av högrev av kalv som är något dem inte brukar ha
hemma.
Kunde så klart inte låta bli att rusa hem och
leka ihop en stor laddning lågtempad gulasch, och en laddning hel bit lågtempad
kalv.
Det bästa är att det bara tar 15 minuters av förberedelse
sen lämnar ni den i ugnen i 8 timmar medan ni hittar på allt annat ni har lust
med.
Tid 15 minuter + 8 timmar i ugn.
200g hackad lök
250g kvartad svamp
250g tärnad rödpaprika
500g krossade tomater
4st hackade vitlöksklyftor
Ett par kvistar timjan
1kg tärnad högrev av kalv (ca 1 cm tjocka)
2 matsked paprikapulver
2 matskedar av min egen grillkrydda. Se recept
(vanlig grillkrydda duger)
1dl matlagningsrödvin 1 % (Ica´s)
50g tomatpuré
2 teskedar sambaolek
1 matsked Malen svartpeppar
1 matsked örtsalt
2 matskedar guarmjöl eller maizena
Värm ugnen till 75C.
Värm en stekpanna med kokosolja, stek kalv
bitarna i ca 1 minut. Lägg allt utom guarmjöl i en stekpåse, stäng igen påsen
med bandet som följer med. Placera i ugnen i 8 timmar.
Ta ut häll innehållet i en stor skål, rör i
guarmjölet tills det blivit tjockt och smaka av med malens svartpeppar och
örtsalt.
Per 100g
Kalorier 95,2
Protein 10,6
Kolhydrater 2,3
Fett 4,6
Delat på 5 portioner, 370g.
Kalorier 356
Protein 40
Kolhydrater 8,7
Fett 17,1
Kommentarer
Skicka en kommentar