Lax rullad i oliver och kalkonbacon, blomkålsmos med kalkonbacon sallad.

Okey. Har ingen aning hur det gick till, jag började leka loss efter träning och det blev som det blev. Men gott blev det.

150g lax
100g 1 packet kalkonbacon
30g svarta oliver i vatten
40g skivad lök
1st vitlöksklyfta
30 blandad sallad
2dl vatten
20g 1matsked philadelphia extra light 5 %
3 matskedar vitbalsamic vinäger
Malen svartpeppar
örtsalt  

Sätt igång ugnen på 150C

Hacka blomkålen, lägg den i en liten gryta med vatten, låt det koka på medelvärme i ca 10 minuter. Använd en stavmixer för att göra pure av allt, avsluta med philadelphia, malens svartpeppar och örtsalt.

Gör pure av svarta oliver, halva löken, vitlöksklyfta, 1 matsked vitbalsamic vinäger. 

Lägg tre skivor kalkonbacon på skärbräda, bred på oliv purén, lägg laxen ovan sen rulla in laxen i kalkonbaconet.  

Efter halva kok tiden av blomkålen, placera laxen i ugnen i 8 minuter.
Skiva resten av kalkonbacon, lägg det i en skål med lök, 2 matskedar vitbalsamic vinäger och sallad.
Servera .

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.






För hela rätten.
Kalorier 561,2
Protein 49,1
Kolhydrater 10,6
Fett 27,1

Delat på två rätter.
Kalorier 280,6
Protein 24,6
Kolhydrater 5,3
Fett 13,6



Kommentarer