Wokad nötfärs med bönmix och grönsaker.

Så till dagens lunch, inspirationen har jag fått från mitt jobb BioMio en ekologisk restaurang i Köpenhamn, och är något jag äter nästan varje dag. Jag gillar wokade grönsaker, bönor med någon typ av strimlad biff eller kyckling, enkelt, sunt och snabbt.

Tid 10 minuter

150g nötfärs 10 %
150g Findus wokade asiatiska grönsaker
100g bönmix
10g cashew- nötter
Persilja
5g jordnötsolja

Marinad
10g sojasås
10g balsamic vinäger
10g tomatpuré
1 tesked sambaolek
1/2 tesked stevia socker
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 tesked ingefära
1/2 tesked paprikapulver
1 tesked sesamfrön
Malen svartpeppar
1/2 tesked örtsalt
Blanda marinaden med nötfärsen och låt stå i 5 minuter. Värm en stekpanna ordentligt varm med jordnötsolja, stek färsen i ca 1 minut på hög värme, blanda i grönsakerna och bönorna, låt allt stekas på hög värme i ca 2 minuter. Servera med cashew- nötter och persilja.




För hela.
Kalorier 448,5
Protein 40,7
Kolhydrater 20,9
Fett 19,7

Delat på två portioner.
Kalorier 224,3
Protein 20,4
Kolhydrater 10,5
Fett 9,9



Kommentarer