Så till dagens
lunch, inspirationen har jag fått från mitt jobb BioMio en ekologisk restaurang
i Köpenhamn, och är något jag äter nästan varje dag. Jag gillar wokade
grönsaker, bönor med någon typ av strimlad biff eller kyckling, enkelt, sunt och
snabbt.
Tid 10 minuter
150g nötfärs 10 %
150g Findus
wokade asiatiska grönsaker
100g bönmix
10g cashew-
nötter
Persilja
5g jordnötsolja
Marinad
10g sojasås
10g balsamic
vinäger
10g tomatpuré
1 tesked
sambaolek
1/2 tesked stevia
socker
1 hackad
vitlöksklyfta
1/2 tesked
ingefära
1/2 tesked
paprikapulver
1 tesked
sesamfrön
Malen svartpeppar
1/2 tesked
örtsalt
Blanda marinaden med
nötfärsen och låt stå i 5 minuter. Värm en stekpanna ordentligt varm med
jordnötsolja, stek färsen i ca 1 minut på hög värme, blanda i grönsakerna och
bönorna, låt allt stekas på hög värme i ca 2 minuter. Servera med cashew-
nötter och persilja.
För hela.
Kalorier 448,5
Protein 40,7
Kolhydrater 20,9
Fett 19,7
Delat på två
portioner.
Kalorier 224,3
Protein 20,4
Kolhydrater 10,5
Fett 9,9
Kommentarer
Skicka en kommentar