Frukost kicken. Choklad, hallon och hasselnöts smothie.

(Betalt samarbete med Svensktkosttillskott)

Så till ännu en i serien av smothies som jag leker fram till Svenskt kosttillskott.

Denna smothie passar perfekt till morgon målet eftersom den innehåller fiberhavregryn som ger dig fiber, vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter och långsamma kolhydrater som håller dig en lång tid. Hallon som är rika på antioxidanter, innehåller även mycket mangan, C-vitamin och fibrer. Det finns också hel del folat, B2-vitamin, magnesium, niacin, kalium och koppar.
Choklad är full med antioxidanter och höga halter av flavonoler vilket har flera olika hälsoegenskaper.
Linfrön som är rika på omega-3 och kostfiber samt hasselnöt som så länge det bruna inner skalet är kvar är hasselnöten en mycket antioxidant rik nöt. Innehållet av magnesium och kalium är dessutom högt och halten E-vitamin är på topp. Hasselnöten innehåller även beta-sitosterol vilket har en kolesterolsänkande effekt.

Jag slängde även in Maca, också känd som Peruansk Ginseng som är en rotfrukt och är till utseendet likt en rättika eller rova och smakar lite som pepparrot och palsternacka. Sedan en tid tillbaka används Maca av många elitidrottare då de anser att det har en positiv effekt på uthålligheten. Lite extra energi på morgonen skadar inte.


40g 1dl fiberhavregryn
50g kesella 1 %
40g 1 skopa choklad protein PROTEINPULVRET VI REKOMMENDERAR
100g frusna hallon
4g 1 tesked kakaopulver
10g 1 matsked linfrö
10g hasselnötter
2dl vatten
6g 1 tesked Maca

Blöt lägg havregren med 1dl vatten i blendern i ca 5 minuter. Lägg i resten och mixa allt i 1 minut. 

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.






För hela 4dl.
Kalorier 487,2
Protein 46,4
Kolhydrater 32,8
Fett 16,1

Delat på två portioner 2dl.
Kalorier 243,6
Protein 23,2
Kolhydrater 16,4
Fett 8,1

Special ingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller hos våra samarbetspartners SPECIALINGREDIENSER 1  och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer