Kött, blomkål och chili gryta. Lågtempat.

Fick en stor laddning fina grytbitar av Bulltofta kött, vilket passar fint nu när vintern närmar sig.

Fördelen med att tillaga grytan i stekpåse på lägre temperatur är att näringsvärdena inte förstörs på samma sätt som på hög värme samt att enzymerna inte bryts ner. Men det bästa av allt är att ni slipper att stå vid spisen för att se om grytan bränts vid eller inte och ni slipper en massa disk för allt ni behöver är en kniv, en skärbräda, en stekpåse som ni finner på Ica samt en ugn. Ni slänger in allt i påsen sen går och leker i ca 6 timmar.

Tid 6h 10 minuter.

500g tärnade grytabitar
400g grovt hackad blomkål
150g hackad lök
15g hackad chili
2st hackad vitlök
1dl vitvin
2dl vatten
1 tesked timjan
1 tesked rosmarin
1 tesked rose peppar
1 tesked paprika pulver
2 teskedar guarkärnmjöl
3 tesked örtsalt


Lägg allt i en stekpåse, knyt den och placera den i ugnen på 75C i 6 timmar.
Öppna påsen, häll ut allt i en skål, avsluta med att smaka av om det behövs mer krydda.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 




För hela.
Kalorier 970,5
Protein 111,6
Kolhydrater 31,8
Fett 41

Delat på 2 portioner.
Kalorier 485,25
Protein 55,8
Kolhydrater 15,9
Fett 20,5

Delat på 4 portioner.
Kalorier 242,6
Protein 27,9
Kolhydrater 8
Fett 10,3


Kommentarer