Kött och kantarell gryta. Lågtempad.

Fick några riktigt fina grytbitar från Bultofta kött och eftersom det börjar bli gryt tider så fick jag förfrågan om jag kunde leka ihop något passande.

Tid 5min + 6timmar tillagning.

500g tärnade grytbitar
400g kantarell
150g 1st hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
3 kvistar timjan
2dl matlagningsrödvin 1 % (Ica)
1dl vatten
1 tesked guarkärnmjöl (raw food shop)
1 tesked sambaolek
1/2 tesked stevia
1 matsked vittryffel olja
1 tesked svartpeppar
3 teskedar örtsalt
1st stekpåse (Ica)

Blanda ut guarkärnmjölet i rödvin och vatten, lägg allt i en stekpåse och knyt ihop den. Placera påsen i ugnen på 75C i 6 timmar. Ta ut och smaksätt med peppar och salt om det behövs.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 
 




Per 100g
Kalorier 82,8
Protein 8,8
Kolhydrater 2
Fett 4,2


För hela.
Kalorier 1044,4
Protein 110,7
Kolhydrater 25,8
Fett 52,6

Delat på två portioner.
Kalorier 522,2
Protein 55,4
Kolhydrater 12,9
Fett 26,3

Delat på fyra portioner.
Kalorier 261,1
Protein 27,7
Kolhydrater 6,5
Fett 13,2

Kommentarer