Fick en riktigt
saftig bit högrev från Bulltofta kött som jag bara var tvungen att lägga i
stekpåsen med pumpa och annat gott och placera den i ugnen på 75C i 6 timmar.
Högreven sitter
mellan entrecote och hals och är ett utmärkt kokkött men kan också användas som
stek. Högreven är smakrik och relativt fet och är också populär att mala för
att få en lite extra smakrik färs. Ur högreven kan man också stycka den så
kallade högrevskärnan som i princip är lika bra som entrecoten men till ett
betydligt bättre pris.
800g hel bit av högrev
500g 1st tärnad
pumpa
30g pumpa frön
från pumpan rostade
200g hackad lök
2st hackade
vitlöksklyftor
2 teskedar chili
flingor
2st lagerblad
1 matsked
rosmarin
1 tesked
rosepeppar
2dl matlagnings
rödvin 1 % (Ica)
1dl citronsaft
2 teskedar guarkärnmjöl
2 teskedar malen
svartpeppar
3 teskedar
örtsalt
Vispa ihop guarkärnmjöl med rödvin och citronsaft.
Rosta pumpa fröna
i ca 5 minuter, låt dom svalna sen kör dem i mixern och lägg dem i en stekpåse med resten av ingredienserna.
Placera i ugnen
på 75C i 6 timmar. Ta ut och låt det svalna, skär sen köttet i 4 lika stora
delar.
100g rått kött
blir ca 70g kokt. 200g rått kött blir ca 140g kokt.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela.
Kalorier 1958,1
Protein 164
Kolhydrater 50,2
Fett 118,8
Delat på 2
portioner.
Kalorier 979,1
Protein 82
Kolhydrater 25,1
Fett 59,4
Delat på 4
portioner.
Kalorier 489,5
Protein 41
Kolhydrater 12,6
Fett 29,7
Delat på 6
portioner. (1*)
Kalorier 244,8
Protein 20,5
Kolhydrater 6,3
Fett 14,9
Serverings
förslag.
1/6 dels portion
med 30g bulgur. (1*)
Kalorier 305,7
Protein 24,2
Kolhydrater 26,8
Fett 15,3
1/6 dels portion
med 150g bakpotatis. (1*)
Kalorier 381,6
Protein 23,1
Kolhydrater 41,7
Fett 15,1
Kommentarer
Skicka en kommentar