Fick en syn efter
det hårda gympasset ikväll att vad om jag gör så istället för så kan det bli
sååååå gott.
Ja, precis jag
yrade. För jag tänkte att jag var tvungen att försöka leka ihop en blomkålsrisotto
med kantareller och till det grillad ryggbiff och sparris.
Tid 20 minuter.
180g ryggbiff
100g riven
blomkål
20g hackad lök
1/2 hackad vitlök
50g 5st sparris
50g riven
kantarell
30g parmesan
1/2 dl matlagningsvitvin
1 %
1/2 dl vatten
1 tesked flytande
kycklingfond
5g kokosfett
Malen svartpeppar
Örtsalt
Låt ryggbiffen
stå ute i rumstemperatur en stund, krydda med svartpeppar och örtsalt.
Värm en gryta med
kokosfett, fräs kantarellerna i ca 30 sekunder, lägg dem åt sidan.
Fräs lök och
vitlök i samma gryta i ca 30 sekunder, lägg i blomkålen och vitvin, låt den
koka ner till hälften, häll i vatten och kycklingfond, koka ner till nästan all
vätska är borta. Ha i parmesan till den får rätt konsistens, avsluta med
svartpeppar och örtsalt
När ni häller i
vatten i blomkålen så börja grilla sparrisen och ryggbiffen i ca 8-10 minuter. Låt
ryggbiffen vila åt sidan en stund innan ni serverar den.
För hela
Kalorier 469,6
Protein 55,9
Kolhydrater 10,2
Fett 21,7
Delat på två
rätter.
Kalorier 234,8
Protein 28
Kolhydrater 5,1
Fett 10,9
Kommentarer
Skicka en kommentar