Har delat upp
receptet i både med och utan kornris, jag äter sällan ris av något slag men
tänkte att det passar nu när det är vintertid.
200g kyckling
100g tärnad zucchini
100g tärnad aubergine
100g tärnad grön
paprika
100g riven
kantarell
20g hackad lök
40g 3st delade
cocktailtomater
1st hackad
vitlöks klyfta
2 teskedar timjan
2 teskedar
persilja
5g kokosfett
Malen svartpeppar
Örtsalt
50g 2 matskedar avokadokräm (hittar du under dressing)
(40g 1/2 dl
kornris, 2dl vatten)
Sätt igång ugnen
på 180C.
Värm en stekpanna
med kokosfett, stek kyckling på varje sida i ca 1 minut. Lyft upp kycklingen,
lägg i grönsakerna och örterna, placera kyckling ovanpå, placera i ugnen i ca
15 minuter.
Koka kornriset i
ca 10 minuter, krydda med örtsalt.
När kycklingen är
klar, blanda i cocktailtomaterna och krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera med
avokadokräm och kornris om ni önskar.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela utan
kornris.
Kalorier 417,4
Protein 52
Kolhydrater 16,3
Fett 14,1
Delat på två
portioner utan kornris.
Kalorier 208,7
Protein 26
Kolhydrater 8,1
Fett 7
För hela med
kornris.
Kalorier 597,4
Protein 59,4
Kolhydrater 50,7
Fett 14,7
Kommentarer
Skicka en kommentar