En god vän till
mig berättade för ett tag sen om hur en paleo restaurang i köpenhamn serverade
kött pizzor. Men det slog mig inte förrän idag att jag kanske skulle prova leka
ihop en för att suget slog på. Och utan att kika på något recept eller kolla in paleo
restaurangen så lekte jag ihop en på känsla och den blev helt ok. Kommer helt
klart att göra fler sådana i framtiden.
200g nötfärs
50g 1ägg
1 matsked fiber
husk
1 tesked
grillkrydda
30g tärnad
aubergine
30g tärnade
zucchini
30g hackad rödlök
40g 3st delade
cocktailtomater
40g mozzarella
40g 2 matsked
tomatpuré
Oregano
Örtsalt
Sätt igång ugnen
på 180C
Blanda nötfärsen
med ägg, fiber husk och grillkrydda, rör om ordentligt, forma en stor plätt i
stekpannan.
Bred tomatpuré
över hela, lägg grönsakerna på toppen med mozzarellan på toppen. Avsluta med
oregano och örtsalt.
Placera i ugnen i
15 minuter.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela.
Kalorier 518,6
Protein 55,5
Kolhydrater 9,2
Fett 28,1
Delat på två
portioner
Kalorier 259,3
Protein 27,8
Kolhydrater 4,6
Fett 14,1
Kommentarer
Skicka en kommentar