Pepparbiff, grillad sötpotatis och rotfrukter med vitlöks keselladressing.

En god grillad biff med grillade potatisar och grönsaker är en klassiker som aldrig bli gammal. Sen en vitlöksdressing till det så är kvällen räddad.

Tid 20 minuter.
 
2x100g innanlår eller oxfile
100g skivad sötpotatis
100g skivad morot
50g skivad palsternacka
50g klyftad rödlök
1st hackad vitlöksklyfta
1 matsked citronsaft
8g 2 matskedar jordnötsolja
1/4 tesked paprikapulver
Rosmarin
Örtsalt
Grovkorning pepparkrydda

Vitlöks keselladressing
50g kesella 1 %
1st krossad vitlöksklyfta
Grillkrydda

Sätt igång ugnen på 200C grill. Värm en grillpanna.

Rulla biffarna i pepparkrydda, låt stå och bli rumstempererade. 

Blanda vitlöksdressingen låt stå i ca 10-15 minuter.

Lägg sötpotatisen, grönsakerna, jordnötsolja, citronsaft, paprikapulver och rosmarin i en stekpanna, placera den i ugnen i ca 10-12 minuter. När grönsakerna är färdiga, krydda med örtsalt.

När det är ca 3-4 minuter kvar, börja grilla biffarna ca 2-3 minuter. Avsluta med örtsalt.
Servera.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





För hela
Kalorier 513,3
Protein 53,8
Kolhydrater 45,2
Fett 14,1

Delat på två rätter.
Kalorier 265,7
Protein 26,9
Kolhydrater 22,6
Fett 7



Kommentarer