En god grillad
biff med grillade potatisar och grönsaker är en klassiker som aldrig bli
gammal. Sen en vitlöksdressing till det så är kvällen räddad.
Tid 20 minuter.
2x100g innanlår
eller oxfile
100g skivad
sötpotatis
100g skivad morot
50g skivad palsternacka
50g klyftad
rödlök
1st hackad
vitlöksklyfta
1 matsked
citronsaft
8g 2 matskedar
jordnötsolja
1/4 tesked
paprikapulver
Rosmarin
Örtsalt
Grovkorning
pepparkrydda
Vitlöks keselladressing
50g kesella 1 %
1st krossad
vitlöksklyfta
Grillkrydda
Sätt igång ugnen
på 200C grill. Värm en grillpanna.
Rulla biffarna i
pepparkrydda, låt stå och bli rumstempererade.
Blanda
vitlöksdressingen låt stå i ca 10-15 minuter.
Lägg
sötpotatisen, grönsakerna, jordnötsolja, citronsaft, paprikapulver och rosmarin
i en stekpanna, placera den i ugnen i ca 10-12 minuter. När grönsakerna är färdiga,
krydda med örtsalt.
När det är ca 3-4
minuter kvar, börja grilla biffarna ca 2-3 minuter. Avsluta med örtsalt.
Servera.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela
Kalorier 513,3
Protein 53,8
Kolhydrater 45,2
Fett 14,1
Delat på två
rätter.
Kalorier 265,7
Protein 26,9
Kolhydrater 22,6
Fett 7
Kommentarer
Skicka en kommentar