Så till
ännu en veckans matlåda eller familjemiddagen.
Tanken är att det ska räcka med att spendera ett par timmar en dag i veckan så har ni veckans lunchlåda.
Dela upp i färdiga matlådor med 150g potatis, 160g torsk med sockerärter, 150g pure, det räcker till 5 måltider.
180g x 5
torsk
50g x 5 sockerärter
1st chili
1 st lime
Örtsalt
5st matskedar
olivolja
1kg kvartad potatis
Jordärtskocka pure
200g hackad lök
3st hackade vitlöksklyftor
500g tärnad jordärtskocka
1st lagerblad
10g kokosfett
3dl vatten
250ml Milda minimat 7 %
Malen svartpeppar
Örtsalt
Börja med att sätta igång ugnen på 200C.
Placera potatisen i ugnen i 20 minuter.
Fräs lök, och vitlök i kokosfett i en gryta i ca 1
minut, blanda i jordärtskockor, fräs i ca 1 minut till, häll i vatten, sänk
till lite över medel, låt vattnet koka ner till det är nästan borta ca
15minuter till jordärtskockorna är mjuka, häll i minimat, koka upp igen, krydda
med malen svartpeppar och örtsalt. Använd en blender till en jämn pure.
Riv ut 5 lika stora bitar metalfolie, lägg 50g
sockerärter i botten, placera torsken på toppen med örtsalt, 2 skivor lime,
hackad chili och 1 matsked olivolja, vick ihop till ett paket, placera i ugnen
180C i 8 minuter, ta ut och låt stå i 2 minuter.
Servera varje torskpaket med 150g potatis och 150g
jordärtskocka pure.
Per
portion med halv paketet torsk, 75g potatis, 75g jordärtskocka pure.
Protein 18,2
Kolhydrater 21,1
Fett 6
Kalorier 437,2
Protein 36,3
Kolhydrater
42,2
Fett 12
Kommentarer
Skicka en kommentar