Torsk bakad med chili, lime och sockerärter, jordärtskocka pure rostad potatis. ”veckans matlåda”


Betalt samarbete med  SVENSKT KOSTTILLSKOTT 
(glutenfritt)

Så till ännu en veckans matlåda eller familjemiddagen.

Tanken är att det ska räcka med att spendera ett par timmar en dag i veckan så har ni veckans lunchlåda.

Dela upp i färdiga matlådor med 150g potatis, 160g torsk med sockerärter, 150g pure, det räcker till 5 måltider.

 

180g x 5 torsk

50g x 5 sockerärter

1st chili

1 st lime

Örtsalt

5st matskedar olivolja

1kg kvartad potatis


Jordärtskocka pure

200g hackad lök

3st hackade vitlöksklyftor

500g tärnad jordärtskocka

1st lagerblad

10g kokosfett

3dl vatten

250ml Milda minimat 7 %

Malen svartpeppar

Örtsalt


Börja med att sätta igång ugnen på 200C.

Placera potatisen i ugnen i 20 minuter.

Fräs lök, och vitlök i kokosfett i en gryta i ca 1 minut, blanda i jordärtskockor, fräs i ca 1 minut till, häll i vatten, sänk till lite över medel, låt vattnet koka ner till det är nästan borta ca 15minuter till jordärtskockorna är mjuka, häll i minimat, koka upp igen, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Använd en blender till en jämn pure.

 

Riv ut 5 lika stora bitar metalfolie, lägg 50g sockerärter i botten, placera torsken på toppen med örtsalt, 2 skivor lime, hackad chili och 1 matsked olivolja, vick ihop till ett paket, placera i ugnen 180C i 8 minuter, ta ut och låt stå i 2 minuter.

Servera varje torskpaket med 150g potatis och 150g jordärtskocka pure.

 

Per portion med halv paketet torsk, 75g potatis, 75g jordärtskocka pure.

 Kalorier 218,6

Protein 18,2

Kolhydrater 21,1

Fett 6            

                                                                                                          

Kalorier 437,2

Protein 36,3

Kolhydrater 42,2

Fett 12

 






Kommentarer