Varför rödvin undrar ni säkert och torks med parmaskina!!!! Jo för att det är så gott, och parma med vitfisk är en gammal klassiker och går väldigt bra ihop. Rödvinsrissotton för jag tycker om att leka helt enkelt.
Jag fick in en liknande rätt på vår gamla meny på jobbet och den sålde väldigt bra så det är inte bara jag som inbillar mig att den smakar bra utan den är verkligen god.
Jag kan lova lagar ni denna rätten på er nästa dejt så kan det inte gå fel :)
150gr torsk
30gr 2skivor parma skinka
50gr 1/3 dels dl arborioris
20gr 2 matskedar hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
50gr 3 st sparris ( halva sparrisen tärnad )
20gr frysta äter
3 + 3gr kokosfett
5gr 1 tesked becel
10gr matlagings ost 11%
1 matsked persilja
1 tesked grönskasfond
1dl matlagingsrödvin
2dl varmt vatten
1 matsked citron juice
salt och peppar
Börja med att steka löken och vitlöken med 3gr kokosfett i ca 30 sekunder. Häll rissotton och grönsaksfonden, fräs av den i ca 30 sekunder. Sänk värme till medel och häll rödvinet, låt den koka ner i ett par minuter sen häll i 1dl vatten och låt den små koka tills vätksan är nästan borta ca 5 minuter. Häll i 1/2 dl vatten koka i ca 5 minuter till sen häll i den tärndade sparrisen och ärterna.
Lägg torsken i en varm panna med 3gr kokosfett och stek av den i ca 4 minuter, vänd den varje minut.
När torsken är färdig, blanda i osten med persiljan i rissotton och ta av den från värmen och sätt lock på.
Innan nu tar av torksen från panna och lägger den på en tallrik så lägger ni i sparrisen i stek panna och häller över citron juice över torksen och sparrisen så det ångar. Ta av torsken och lägg den på en tallrik sen lägg i becel i pannan och stek sparrisen i ca 30 sekunder. Häll i 1/2dl vatten och låt vattnet koka bort det tar ca 30 sekunder. Lått sparrisen ligga kvar i pannan medans ni lägger upp rissotton på tallriken bredvid torsken. Sen sist lägger ni på sparrisen.
Kalorier 487,9
Protein 45,2
Kolhydrater 42,7
Fett 14,2
Jag fick in en liknande rätt på vår gamla meny på jobbet och den sålde väldigt bra så det är inte bara jag som inbillar mig att den smakar bra utan den är verkligen god.
Jag kan lova lagar ni denna rätten på er nästa dejt så kan det inte gå fel :)
150gr torsk
30gr 2skivor parma skinka
50gr 1/3 dels dl arborioris
20gr 2 matskedar hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
50gr 3 st sparris ( halva sparrisen tärnad )
20gr frysta äter
3 + 3gr kokosfett
5gr 1 tesked becel
10gr matlagings ost 11%
1 matsked persilja
1 tesked grönskasfond
1dl matlagingsrödvin
2dl varmt vatten
1 matsked citron juice
salt och peppar
Börja med att steka löken och vitlöken med 3gr kokosfett i ca 30 sekunder. Häll rissotton och grönsaksfonden, fräs av den i ca 30 sekunder. Sänk värme till medel och häll rödvinet, låt den koka ner i ett par minuter sen häll i 1dl vatten och låt den små koka tills vätksan är nästan borta ca 5 minuter. Häll i 1/2 dl vatten koka i ca 5 minuter till sen häll i den tärndade sparrisen och ärterna.
Lägg torsken i en varm panna med 3gr kokosfett och stek av den i ca 4 minuter, vänd den varje minut.
När torsken är färdig, blanda i osten med persiljan i rissotton och ta av den från värmen och sätt lock på.
Innan nu tar av torksen från panna och lägger den på en tallrik så lägger ni i sparrisen i stek panna och häller över citron juice över torksen och sparrisen så det ångar. Ta av torsken och lägg den på en tallrik sen lägg i becel i pannan och stek sparrisen i ca 30 sekunder. Häll i 1/2dl vatten och låt vattnet koka bort det tar ca 30 sekunder. Lått sparrisen ligga kvar i pannan medans ni lägger upp rissotton på tallriken bredvid torsken. Sen sist lägger ni på sparrisen.
Kalorier 487,9
Protein 45,2
Kolhydrater 42,7
Fett 14,2
Lite roligt för jag pratade med min väninna om just risotto inatt.
SvaraRaderaJag sa det att jag aldrig ätit det.
Ser gott ut =)
/Gina