Jag var ju lite lat innan idag och ville bara få i mig något snabbt och lätt. Men nu senare efter träningen tänkte jag att jag skulle prova baka den istället i ugnen. Denna version är visserligen lite lättare att tillaga men tar längre tid. Men det är helt klart värt det för den är väldigt god. Det är svårt att jämföra de två för den ena är krämig medan den andra är krispigare.
Jag tillagade den i stekpannan men ni kan lätt baka den i en form för att ha med den i matlådan till senare.
150gr nötfärs
50gr ½ hackad lök
1 hackad vitlök
50gr frysta ärter
20gr 1 matsked tomatpuré
1 dl matlagningsrödvin
3gr kokosfett
1 tesked av min egen grillkrydda eller vanlig grillkrydda
Örtsalt
Malen svartpeppar
150gr riven potatis
20gr matlagningsost 11 %
50gr 1 mellan stort ägg
Örtsalt
Sätt igång ugnen på 180C. Lägg den rivna potatisen i en sil och pressa ut vätskan. Låt den stå.
Stek lök och vitlök i kokosfett i en stekpanna i ca 30 sekunder. Blanda i nötfärsen och stek den i ca 2 minuter. Blanda i grillkryddan och tomatpurén. Stek i ca 30 sekunder. Häll i rödvinet och stäng av värmen när det börjat koka.
Lägg över dem frysta ärterna. Skopa färsen så den ligger jämnt i panna.
Tryck ut mer av vätskan från potatisen och blanda i osten och ägget sen krydda med örtsalt och svartpeppar.
Lägg över potatisen jämnt över färsen sen sätt in den i ugnen i 20 minuter.
Ta ut den och fös den försiktigt över på en tallrik.
För hela. Delat på två personer.
Kalorier 537,3 268,7
Protein 49,1 24,6
Kolhydrater 32,5 16,3
Fett 21,9 11
wow.....blir väldigt lycklig av att läsa din "blogg" eller sida. vad man nu ska kalla den. Fantastisk!! snälla sluta aldrig att hjälpa folk med dina tankar och recept :)
SvaraRaderaTack Robbie!
SvaraRaderaAlltid roligt att någon uppskattar mina lekar i köket.. det får mig bara att vilja leka mer så håll ögonen öppna, så lär det komma fler intressanta recept.
Jonas