Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen med skinnet kvar i en ugnssäker påse med 2 matskedar citronpeppar 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att lägga kycklingen med skinnet kvar i en ugnssäker påse med 2 matskedar citronpeppar 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, avlägsnade jag skinnet och tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda.
Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop fänkålsröra.
Under tiden lekte jag ihop fänkålsröra.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
Om ni önskar så passar kycklingen och fänkålsröran lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad kyckling
200g tärnad kokt potatis
150g FÄNKÅLSRÖRA
200g tärnad kokt potatis
150g FÄNKÅLSRÖRA
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 447
Protein 49,2
Kolhydrater 37,6
Fett 9,4
Delat på två rätter.
Kalorier 223,5
Protein 24,6
Kolhydrater 12,5
Fett 4,7
Kommentarer
Skicka en kommentar