Fänkålsröra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Måste erkänna att jag lärde mig något nytt idag. Jag visste inte att fänkål innehöll så mycket protein, det är ju inte helt fel.
Den här röran tog inte lång tid, jag lekte med min nya matberedare, så det sparade en hel del tid.

500g 2st fänkål
300g 2st rödlök
3st vitlök
 Stor knippe timjan
2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1dl vitvinsvinäger
3dl vatten
3 matskedar sojasås
2 matskedar flytande grönsaksfond
 1/4 tesked vaniljpulver
1 tesked cayennepeppar
1/2 tesked stevia socker
4 teskedar guramjöl (eller maizena)
1/2 matsked malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt

Kör först fänkålen i en matberedare, lägg det åt sidan. 
Kör rödlöken och vitlöken i matberedaren.
Värm en gryta med kokosfett, stek löken och vitlöken i ca 2 minuter på högvärme. Blanda i fänkålen, häll i vitvinet och vitvinsvinägern, sänk värmen till medel, häll i vatten, grönsaksfond, stevia, vanilj, cayennepeppar, sojasås, låt allt små koka i 30 minuter. Blanda i guramjöl, timja, malen svartpeppar och smaksätt med örtsalt. Låt det redas och bli tjockt. Ställ åt sidan och låt det svalna.




Per 100g
Kalorier 43,3
Protein 1,7
Kolhydrater 3,6
Fett 2

Kommentarer