Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen en ugnssäker påse med 2 matskedar av min egen grillkrydda (ni hittar receptet i bloggen) (ni kan använda vanlig grillkrydda) 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att lägga kycklingen en ugnssäker påse med 2 matskedar av min egen grillkrydda (ni hittar receptet i bloggen) (ni kan använda vanlig grillkrydda) 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lite salt.
Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop mango chutneyn.
Under tiden lekte jag ihop mango chutneyn.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
Om ni önskar så passar kycklingen och mango chutney lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad kyckling
200g tärnad kokt potatis
150g MANGO CHUTNEY
200g tärnad kokt potatis
150g MANGO CHUTNEY
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 443,3
Protein 47,2
Kolhydrater 41,3
Fett 8,6
Delat på två rätter.
Kalorier 221,7
Protein 23,6
Kolhydrater 20,7
Fett 4,3
Kommentarer
Skicka en kommentar