Mango chutney.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Denna mango chutney blev väldigt god och smaken sitter i väldigt länge, vilket inte är helt fel.

250g 2st hackad rödlök
300g 2st tärnad mango
100g 1st skalad och tärnat äpple
100g 2,5st tärnad plommontomat utan kärnor
1st hackad vitlöksklyfta
1 tum stor riven ingefära
20g kokosfett
1dl äppelcider vinäger
1 dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1,5dl vatten
2 matskedar grönsaksfond
1 tesked sambaolek (mindre om ni önskar)
2 teskedar stevia socker
3 teskedar arrowrot (Ica)
Knippe koriander
1 tesked malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt    

Värm en gryta med kokosfett, fräs löken, vitlöken och ingefäran i ca 3 minuter tills den blivit mjuk, häll i vitvin, låt den koka ner till hälften, häll i äppelcider vinäger, vatten, grönsaksfond, sambaolek och stevia, låt det koka upp, blanda i mango och äpple, sänk värmen till medel och låt det små koka i ca 30 minuter. Blanda i arrowrot och malen svartpeppar, låt det redas.
Ta bort från värmen och blanda i tomat, koriander och smaksätt med salt.



Per 100g
Kalorier 61,3
Protein 0,6
Kolhydrater 9,1
Fett 2,2

Kommentarer