Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen en ugnssäker påse med 1 matsked timjan, 1 matsked oregano, 1 matsked persilja, 2 teskedar vitlökspulver och 1dl vatten, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att lägga kycklingen en ugnssäker påse med 1 matsked timjan, 1 matsked oregano, 1 matsked persilja, 2 teskedar vitlökspulver och 1dl vatten, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lite salt.
Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Sen lekte jag ihop purolök, kantarell och valnötsröran (du hittar receptet i bloggen)
Sen lekte jag ihop purolök, kantarell och valnötsröran (du hittar receptet i bloggen)
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
200g tärnad kyckling
150g tärnad kokt potatis
120g PURJOLÖK, KANTARELL OCH VALNÖTSRÖRA
150g tärnad kokt potatis
120g PURJOLÖK, KANTARELL OCH VALNÖTSRÖRA
Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 444,9
Protein 47,9
Kolhydrater 29,6
Fett 13,8
Delat på två rätter.
Kalorier 222,5
Protein 23,9
Kolhydrater 14,8
Fett 6,9
Kommentarer
Skicka en kommentar