Så kommer vi till ännu en ”veckans
matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med ca 10st svarta pepparkorn 2 lagerblad, en handfull kvistar timjan, 2 krossade vitlöksklyftor 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med ca 10st svarta pepparkorn 2 lagerblad, en handfull kvistar timjan, 2 krossade vitlöksklyftor 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag
kycklingen och la allt i en matlåda.
Nu har jag dubbelt kollat efter att
en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions
påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den
okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4
= 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop ratatouillen.
Under tiden lekte jag ihop ratatouillen.
Sen kokade jag en laddning (1kg) tärnad potatis, sköljde den i kallt vatten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat
under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10
minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
Om ni önskar så passar kycklingen
och fänkålsröran lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest
för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
200g tärnad kokt potatis
150g RATATOUILLE
200g tärnad kokt potatis
150g RATATOUILLE
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 437,1
Protein 48
Kolhydrater 38,7
Fett 8,4
Delat på två rätter.
Kalorier 218,5
Protein 24
Kolhydrater 19,3
Fett 4,2
Kommentarer
Skicka en kommentar