Fläskfilé med bakad potatis och sparris och tomatröra ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att lägga fläskfilén i stekpåsen med grillkrydda och vitvin placera i ugnen på 75C i ca 2 timmar. Eller tills köttet nått 63C. Ta ut och låt den svalan i påsen. Sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag fläskfilén och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar. 

100gr okokt fläskfilé
Kalorier 107
Protein 20,6
Kolhydrater 0
Fett 2,6

100g grillad fläskfilé
Kalorier 155
Protein 28,1
Kolhydrater 0
Fett 4,6


Under tiden lekte jag ihop sparris och tomatröran.

Sen bakade jag en laddning små bakpotatisar i ugnen på 180C i 30 minuter. Jag har lagt märke till att den håller sig över en vecka i kylen. Bakad eller rostad potatis håller sig längre än kokt i kylen, tror det beror på att där är mindre vätska i den bakade eller rostade potatisen.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

140g skivad stekt fläskfile (du hittar receptet i bloggen)
180g bakad potatis
200g SPARRIS OCH TOMATKOMPOTT


Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.



 

Hela rätten

Kalorier 460,6
Protein 45,6
Kolhydrater 42,3
Fett 10,2

Delat på två rätter.
Kalorier 230,3
Protein 22,8
Kolhydrater 21,2
Fett 5,1

Kommentarer