Sparris och tomat kompott.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Idag tänkte jag att jag skulle göra något enkelt. Hmm tänker ni säkert! Han göra enkelt. ”ler” Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.

Tid, 30 minuter.

500g krossade tomater
500g 2 stora buntar tärnad sparris
100g 1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1/3 tesked sambaolek (överkurs)
1/3 tesked vaniljpulver (överkurs)
1/2 tesked stevia socker (överkurs)
1dl matlagningsvitvin (Ica)
1/2 dl vitbalsmaic vinäger
20g kokosfett
3 kvistar timjan
6 blad basilika (rullade till en rulle sen skivade)
2 teskedar guarmjöl (eller maizena)
Malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt

Värm en gryta med kokosfett, stek lök, vitlök i ca 1 minut, blanda i sparris, stek i ca 3 minuter, häll i vitvin, när det kokar häll i tomaterna. Blanda i sambaolek, vaniljpulver, stevia, låt koka på medelvärme i ca 10 minuter. Blanda vit balsamico, timjan, basilika, malen svartpeppar. Red med guarmjöl och smaksätt med örtsalt. Låt den stå på eftervärmen i ca 5 minuter.  




Per 100g
Kalorier 39,7
Protein 1,6
Kolhydrater 3,7
Fett 1,8

Kommentarer