Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda
för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak
varje vecka.
Idag tänkte jag
att jag skulle göra något enkelt. Hmm tänker ni säkert! Han göra enkelt. ”ler”
Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en
smakrikare rätt.
Tid, 30
minuter.
500g krossade
tomater
500g 2 stora
buntar tärnad sparris
100g 1 hackad
lök
3 hackade
vitlöksklyftor
1/3 tesked
sambaolek (överkurs)
1/3 tesked
vaniljpulver (överkurs)
1/2 tesked
stevia socker (överkurs)
1dl
matlagningsvitvin (Ica)
1/2 dl
vitbalsmaic vinäger
20g kokosfett
3 kvistar
timjan
6 blad basilika
(rullade till en rulle sen skivade)
2 teskedar guarmjöl (eller maizena)
Malen svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
Värm en gryta
med kokosfett, stek lök, vitlök i ca 1 minut, blanda i sparris, stek i ca 3
minuter, häll i vitvin, när det kokar häll i tomaterna. Blanda i sambaolek,
vaniljpulver, stevia, låt koka på medelvärme i ca 10 minuter. Blanda vit balsamico,
timjan, basilika, malen svartpeppar. Red med guarmjöl och smaksätt med örtsalt.
Låt den stå på eftervärmen i ca 5 minuter.
Per 100g
Kalorier 39,7
Protein 1,6
Kolhydrater 3,7
Fett 1,8
Kommentarer
Skicka en kommentar