Kyckling i apelsin, koriander, kokossås med curry potatis ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 matsked currypulver, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling

Under tiden lekte jag ihop apelsin och koriander, kokossåsen.

Sen kokade jag en laddning (1kg) kvartad potatis i vatten med 1 tesked curry och 1 tesked gurkmeja. Varför tänkte ni säkert! Varför inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen och apelsin, koriander, kokossåsen lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g rostad potatis
150g APELSIN OCH KORIANDERSÅS

Blanda kyckling med såsen.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.







Hela rätten
Kalorier 442
Protein 46,9
Kolhydrater 31,6
Fett 13

Delat på två rätter.
Kalorier 221
Protein 23,5
Kolhydrater 15,8
Fett 6,5

Kommentarer