Apelsin och koriander kokossås.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Tid, 30 minuter.

200g 1 stor grovt hackad lök
250g 1st röd och 1st grovt hackad gul paprika
200g 2st grovt hackad morot
3st vitlöksklyftor
1 apelsin zest och juice
20g kokosfett
400g 1 burk kokosmjölk light
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 tesked sambaolek
1/4 tesked vaniljpulver
1 tesked stevia socker
4 teskedar guarkärnmjöl (eller maizena)
Handfull hackad koriander
1/2 matsked malen svartpeppar
 3 teskedar örtsalt

Lägg lök, paprika, morot, vitlök, apelsin zest, sambaolek, vanilj, stevia socker i en matberedare och finhacka allt.
Värm en gryta med kokosfett och fräs mixen i ca 4 minuter, häll kokosmjölk, apelsin juice, koka på medel värme i ca 20 minuter, häll i vitvinsvinäger, guarmjöl, svartpeppar och stäng av värmen, blanda i koriander och smaksätt med salt. Låt efter värmen tjock upp såsen. Låt svalna.  




Per 100g
Kalorier 65,3
Protein 0,8
Kolhydrater 4,9
Fett 4,4

Kommentarer