Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda
för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak
varje vecka.
Tid, 30
minuter.
200g 1 stor grovt
hackad lök
250g 1st röd och 1st
grovt hackad gul paprika
200g 2st grovt
hackad morot
3st
vitlöksklyftor
1 apelsin zest
och juice
20g kokosfett
400g 1 burk
kokosmjölk light
1/2 dl
vitvinsvinäger
1/2 tesked
sambaolek
1/4 tesked
vaniljpulver
1 tesked stevia
socker
4 teskedar guarkärnmjöl (eller maizena)
Handfull hackad
koriander
1/2 matsked malen
svartpeppar
3 teskedar örtsalt
Lägg lök,
paprika, morot, vitlök, apelsin zest, sambaolek, vanilj, stevia socker i en
matberedare och finhacka allt.
Värm en gryta med
kokosfett och fräs mixen i ca 4 minuter, häll kokosmjölk, apelsin juice, koka på
medel värme i ca 20 minuter, häll i vitvinsvinäger, guarmjöl, svartpeppar och
stäng av värmen, blanda i koriander och smaksätt med salt. Låt efter värmen
tjock upp såsen. Låt svalna.
Per 100g
Kalorier 65,3
Protein 0,8
Kolhydrater 4,9
Fett 4,4
Kommentarer
Skicka en kommentar