Kyckling, potatis och bön, morotsröra. ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med ca 10st rosa pepparkorn 2 tärnade äpple, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling

Under tiden lekte jag ihop bön och morotsröran.
Tips! Om ni känner för det, så ta vätskan från kycklingen och ersätt den med 1dl vitvin när ni tillagar bön och morotsmixen.  

Sen rostade jag en laddning (1kg) kvartad potatis i ugnen på 200C i 20minuter.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen och bön och morotsröran lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g rostad potatis
150g BÖN OCH MOROTSRÖRA

Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.





Hela rätten
Kalorier 452,2
Protein 50,2
Kolhydrater 37,9
Fett 9

Delat på två rätter.
Kalorier 227
Protein 25,1
Kolhydrater 18,9
Fett 4,5

Kommentarer