Bön och morotsröra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Tid, 30 minuter.

230g 1 packet (torrvikt) kidneybönor (Go green)
230g 1 packet (torrvikt) bönmix (Go green)
350g 3st tärnad morot
200g 2st hackad rödlök
3st hackad vitlök
2 matskedar persilja
40g 2st skivad gräslök
200g 2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
100g 1dl äppelcidervinäger
3 teskedar örtsalt
1 matsked malen svartpeppar.
2 matskedar flytande kycklingfond eller grönsaksfond.

Värm ungen på 200C.
Lägg lök, morot, vitlök, kokosfett, vitvin och kycklingfonden på en plåt, placera i ugnen i ca 15-20 minuter till moroten är mjuk. Sila bönmixen och kidneybönor, skölj dem i vatten, lägg dem i en skål med äppelcidervinäger, persilja, gräslök, blanda i morotsmixen sen krydda med örtsalt och svartpeppar.



Per 100g
Kalorier 72,1
Protein 3
Kolhydrater 9,1
Fett 1,7



Kommentarer