Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Tid, 30 minuter.
230g 1 packet (torrvikt)
kidneybönor (Go green)
230g 1 packet
(torrvikt) bönmix (Go green)
350g 3st tärnad
morot
200g 2st hackad
rödlök
3st hackad
vitlök
2 matskedar
persilja
40g 2st skivad
gräslök
200g 2dl matlagningsvitvin
1 % (Ica)
100g 1dl äppelcidervinäger
3 teskedar
örtsalt
1 matsked malen
svartpeppar.
2 matskedar flytande
kycklingfond eller grönsaksfond.
Värm ungen på
200C.
Lägg lök,
morot, vitlök, kokosfett, vitvin och kycklingfonden på en plåt, placera i ugnen
i ca 15-20 minuter till moroten är mjuk. Sila bönmixen och kidneybönor, skölj dem
i vatten, lägg dem i en skål med äppelcidervinäger, persilja, gräslök, blanda i
morotsmixen sen krydda med örtsalt och svartpeppar.
Per 100g
Kalorier 72,1
Protein 3
Kolhydrater 9,1
Fett 1,7
Kommentarer
Skicka en kommentar