Kyckling, potatis och kokosmjölk kokt savojkål. ”Veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 matsked currypulver, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.

Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling

Under tiden lekte jag ihop kokosmjölk kokt savojkålen.

Sen rostade jag en laddning (1kg) halverade nypotatisar i ugnen på 200C med 1 tesked vitlökspulver och 1 paprikapulver, sprejade med oljesprej. Varför tänkte ni säkert! Varför inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen och apelsin, koriander, kokossåsen lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
200g rostad potatis
150g KOKOSMJÖLK KOKT SAVOJKÅL 

Blanda kyckling med såsen.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.







Hela rätten
Kalorier 468,8
Protein 48,2
Kolhydrater 40
Fett 11,4

Delat på två rätter.
Kalorier 234,4
Protein 24,1
Kolhydrater 20
Fett 5,7

Kommentarer