Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Jag hade
verkligen ide torka idag, inte ens min morgon promenad löste den. Så när jag
gick bland grönsakerna på City Grönt så hade jag ingen aning om vad jag skulle
plocka på mig. Plockade på mig i alla fall en fin savojkål och började få en
svag aning om vad jag kunde leka ihop.
Kaffet är i
mest för att det är roligt och ger en rundare och djupare smak, känner ni inte
för det är så är det inget ni behöver ha i.
Tid, 30
minuter.
350g 1 huvud
strimlad savojkål
200g 2st skivad lök
100g 1 st skivad äpple
3 st hackade vitlöksklyftor
1/3 tesked sambaolek
1/3 tesked stevia socker
1 matsked färsk timjan
1dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
3 matskedar vitvinvinäger
10g kokosfett
1 tesked snabbkaffe
Malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt
4 teskedar guarkärnmjöl eller maizena
Värm en gryta med kokosfett, stek lök och vitlök i ca 2 minuter. Var inte
rädd för att bränna botten en aning det är meningen. Häll i vitvin, koka ner
till hälften, häll i kokosmjölk. När det kokar, lägg i savojkål, äpple, sambaolek,
stevia och timjan. Var inte orolig för att det ser ut att vara för mycket savojkål
i grytan, det kommer att koka ner. Låt koka på medelvärme i ca 10 minuter. häll
i vitvinsvinäger, kaffe och guarmjöl. Koka i ca 5minuter till, avsluta med
örtsalt och malen svartpeppar.
Per 100g
Kalorier 55,2
Protein 1
Kolhydrater 4,8
Fett 3,3
Det här låter jätte gott!
SvaraRaderaHur mycket kokosmjölk har du i?
Mvh Marcus