Testar Bulltofta kötts fläskfilé.

Jag fick några filer fläskfiléer av Bulltofta kött att leka med. Så jag tänkte att det kommer att passa bra till veckans matlåda. Men för att inte tråka ut er med det vanliga lågtempade i påse som jag har fastnat för på sista tiden¸ så tänkte jag att jag skulle lågtempa en och låggrilla en som jag marinerat.
Måste säga att den som marinerats smakade aningen bättre men båda blev så saftigt goda.

300g Fläskfilé
1 matsked av min egen grillkrydda  (du hittar den i bloggen) (Bulltofta kött har sin egen som är nästan lika god ”ler”)
1/2 dl matlagningsvitvin (Ica)
1 ugnssäker plastpåse

Placera allt i stekpåsen och placera i ugnen på 75C i ca 2 timmar. Eller tills köttet nått 63C. Ta ut och låt den svalan i påsen.

300g fläskfilé
1 matsked sojasås
1 matsked vit balsamic vinäger
1/2 matsked olivolja
1/2 matsked vitlökspulver
1/2 matsked cayennepeppar

Lägg fläskfilén i marinaden i minst 30 minuter. Värm en grillpanna, lägg på köttet och sänkvärmen till under medel. Låt köttet grilla i ca 20-30 minuter, eller innertemperatur 63C, vänd varje tredje minut, pensla marinaden över köttet då och då. Låt det svalna minst 5 minuter innan ni skär i den. 




100gr okokt fläskfilé
Kalorier 107
Protein 20,6
Kolhydrater 0
Fett 2,6

100g grillad fläskfilé
Kalorier 155
Protein 28,1
Kolhydrater 0
Fett 4,6


  

Kommentarer

  1. Herrejävlar Jonas!!
    Nu börjar snålvattnet å rinna här igen! :P

    Doris är numera hungrig! ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar