Jag fick några
filer fläskfiléer av Bulltofta kött att leka med. Så jag tänkte att det kommer
att passa bra till veckans matlåda. Men för att inte tråka ut er med det
vanliga lågtempade i påse som jag har fastnat för på sista tiden¸ så tänkte jag
att jag skulle lågtempa en och låggrilla en som jag marinerat.
Måste säga att
den som marinerats smakade aningen bättre men båda blev så saftigt goda.
300g Fläskfilé
1 matsked av min egen grillkrydda (du hittar den i bloggen) (Bulltofta kött har sin egen som är nästan lika god ”ler”)
1/2 dl matlagningsvitvin
(Ica)
1 ugnssäker
plastpåse
Placera allt i stekpåsen
och placera i ugnen på 75C i ca 2 timmar. Eller tills köttet nått 63C. Ta ut
och låt den svalan i påsen.
300g fläskfilé
1 matsked sojasås
1 matsked vit
balsamic vinäger
1/2 matsked
olivolja
1/2 matsked
vitlökspulver
1/2 matsked
cayennepeppar
Lägg fläskfilén i
marinaden i minst 30 minuter. Värm en grillpanna, lägg på köttet och sänkvärmen
till under medel. Låt köttet grilla i ca 20-30 minuter, eller innertemperatur
63C, vänd varje tredje minut, pensla marinaden över köttet då och då. Låt det
svalna minst 5 minuter innan ni skär i den.
100gr okokt fläskfilé
Kalorier 107
Protein 20,6
Kolhydrater 0
Fett 2,6
100g grillad fläskfilé
Kalorier 155
Protein 28,1
Kolhydrater 0
Fett 4,6
Herrejävlar Jonas!!
SvaraRaderaNu börjar snålvattnet å rinna här igen! :P
Doris är numera hungrig! ;)